COKIN
DATACOLOR
EIZO
EMBLEM
EPSON
FOTO GREY
HAHNEMÜHLE
HARMAN
HUOLTO
ILFORD
ILFORD Photo
- mv-filmit
- mv-paperit
- mv-kemiat

MUUT
PATERSON
SPYDER
YELLOW MOON
 

ILFORD mustavalkokemiat

Kun käytät ILFORD kemioita ILFORD filmien ja papereiden kanssa, varmistat parhaan mahdollisen lopputuloksen. Valikoimasta löytyy kemiat filmeille ja papereille sekä myös apukemiat.

Filmikehitteet

ID-11 on jauhemainen hienoraekehite. Se sopii purkki-, pystytankki- ja konekehitykseen. Hyvin säilyvä. Pakkauskoot 1l, 2,5l, 5l ja 10l

Microphen on jauhemainen hienoraekehite, joka sopii purkki-, pystytankki- ja konekehitykseen. Microphen kohottaa filmin nimellisherkkyyttä ja sopii erinomaisesti myös filmin prässäykseen. Se on hyvin säilyvä. Pakkauskoot 1l, 2,5l, 5l ja 10l

Perceptol on jauhemainen erikoishienoraekehite, joka sopii purkki-, pystytankki- ja konekehitykseen. Suositeltava kehite, kun pääpaino on filmin hienorakeisuudella ja terävyydellä. Pudottaa filmin hiukan nimellisherkyyttä. Hyvin säilyvä. Pakkauskoko 1l

Ilfosol S on riitoisa ja helppokäyttöinen kertakäyttökehite. Tiivisteenä 250ml. Laimennussuhteet 1+9 ja 1+14.

Ilfotec HC Nopea, monipuolinen ja joustava kehite yleiskäyttöön. Sopii myös filmin prässäykseen esim. ILFORD HP5 Plussalle. Se on tiivisteenä erittäin hyvin säilyvä. Tiiviste 1l. Useita laimennusvaihtoehtoja erittäin riittoisa.

Ilfotec LC29 Helppokäyttöinen pikkuveli Ilfotec HC:lle. Käyttötarkoitus sama. Tiiviste 250 ml. Laimennussuhteita 1+9, 1+19 ja 1+29.

PaperikehitteetILFORD WT- ja CT-kehitteet

Multigrade on kaikille mustavalkopapereille sopiva kehite. Tiiviste 500ml, 1l ja 5l. Laimennus 1+9

ILFORD Harman WARMTONE developer –lämminsävykehite. Ilfordin uutuuskehite. Tekee lämpimämmän yleissävyn. Tiiviste 1l. Laimennus 1+9

ILFORD Harman COOLTONE developer –kylmäsävykehite neutraalin kylmän yleissävyn aikaansaamiseksi. Tiiviste, 1l. Laimennus 1+9

PQ Universal on tehty kuitupapereita sekä EM- ja Ortho-filmejä varten. Tiiviste 500ml, 1l ja 5l. Laimennus 1+9.

Bromophen on phenidon-/hydrokinonipohjainen kehite mustavalkopapereille. Jauhe 1l ja 5l. Laimennus 1+3.

IS 2000RT DEVELOPER on tiiviste nopeaan konekehitykseen korkeimmissa lämpötiloissa. Tiiviste 5l. Laimennus 1+4. Tuorestetaan käyttöliuoksella.

IS 2150TL on "Total loss"-kemia ILFORD 2150 kehityskonetta sekä muita telakehityskoneita varten. Sisältää kehite- ja kiinnitetiivisteen 3l. Nopea, kestää korkeita prosessilämpötiloja.

Kiinnitteet

Hypam Fixer/Rapid Fixer on nopea ammoniumtiosulfaattipohjainen yleiskiinnite filmeille ja papereille. Sopii altaisiin, purkkeihin, tankkeihin ja kehityskoneisiin. Tiiviste. Pakkauskoot 500ml, 1l ja 5l. Laimennus 1+4 tai 1+9.

IS 2000RT FIXER on tiiviste nopeaan korkealämpökiinnitykseen telakehityskoneissa. Pakkauskoko 5l. Laimennus 1+4. Tuorestetaan käyttöliuoksella.

Apukemiat

Harman Selenium Toner sävyte. Tuote toimii kaikilla mustavalkopapereilla (muovi- sekä kuitu-) ja tekee valokuvistasi arkistokelpoisia. Käsittelyajasta riippuen lopullinen väri vaihtelee kylmähköstä ruskeasta lämpimään ruskeaan. Sävytysaste ja väri vaihtelee paperityypistä riippuen. Sävytys onnistuu kuitenkin tehokkaimmin Ilford Warmtone –lämminsävypapereille, jota löytyy varastostamme sekä kuitu- että muovipaperina useammilla eri pinnoilla. Sävytys suoritetaan varsinaisen loppuhuuhtelun jälkeen. Jos haluat kuvastasi pelkästään arkistokelpoisen ilman sävytystä, käytä sävytettä laimennussuhteessa 1+20. Arkistokelpoisuus syntyy 2-4 minuutissa. Jos haluat kuvastasi sävytetyn ja arkistokelpoisen, käytä laimennussuhdetta 1+3. Toonaus voidaan tehdä valoisassa. Kun sävytys on mielestäsi sopiva, prosessi keskeytetään vesihuuhtelulla. Jos kuva kaipaa mielestäsi lisäsävytystä, voit jatkaa toonerin käyttöä huuhtelun jälkeenkin. Loppuhuuhtele muovipaperia juoksevassa vedessä 2 minuuttia, kuitupaperia 20 minuuttia. Arkistokelpoisuuden tarjoavat sävytteet eivät ole kovinkaan käyttäjäystävällisiä kemikaaleja. Vältä suoraa kosketusta iholle! Käytä aina suojaikäsineitä ja suojalaseja sekä roiskeilta suojaavaa vaatetusta! Käsittelytilan on oltava hyvin ilmastoitu. Älä säilytä kemiaa lasten tai kotieläinten ulottuvilla eikä samoissa tiloissa ruokatarvikkeiden kanssa!

Galerie Washaid huuhteluaine. Nopeuttaa papereiden ja filmien huuhtelua sekä säästää vettä. Pakkauskoko 1l, tiiviste.Laimennus 1+4

Ilfostop keskeyte filmeille ja papereille. Tiiviste 500ml. Laimennus 1+19.

Ilfotol kostutusaine. Loppuhuuhteluaine filmeille. Vähentää pintajännitystä, jolloin loppuhuuhtelun epäpuhtaudet poistuvat ja filmi kuivuu nopeasti ja tasaisesti. Tiiviste 250ml. Laimennus 1+200.

Ilfoclean puhdistusaine kehitysaltaiden, -tankkien ja -koneiden puhdistukseen.

 

 

KEMIAVALIKOIMA

MUSTAVALKOPAPERIKEHITTEET

ILFORD HARMAN LÄMMINSÄVY- JA KYLMÄSÄVYPAPERIKEHITE

ILFOTEC DD

ILFOTEC HC

ILFOTEC RT

ILFOFIX II

ID-11

RAPID FIXER

2000RT

2150XL

HYPAM FIXER & HARDENER

JAUHEKEHITTEET

NESTEMÄISET KEHITETIIVISTEET

APUKEMIAT

SELENIUM TONER

SELENIUM TONER TIPS

 

Suomen Interfoto Oy, puh. 010 3288 999 email: interfoto@interfoto.fi